Pozdravljeni! Lahko se prijavite ali ustvarite nov račun.

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja v e-trgovini Outdoor-Oprema.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o vartsvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Outdoor-Oprema.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Outdoor-Oprema.com (v nadaljnjem besedilu: Ponudnik) se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba e-trgovine Outdoor-Oprema.com ažurira in spreminja pogosto in hitro. Prodajalec ne odgovarja za morebitne napake, ki bi se lahko pojavile v zvezi z navedenimi lastnostmi ali ceno blaga in ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti, ki bi nastale zaradi uporabe spletne trgovine Outdoor-Oprema.com.

Registracija

Registracija za nakup izdelkov na Outdoor-Oprema.com ni obvezna. Nakup lahko opravite kot gost in posredovali nam boste le najnujnejše podatke za izvedbo nakupa in dostave.

Ob registraciji v sistem Outdoor-Oprema.com, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in se povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in lahko nakupuje in pridobi dostop do mnogih prednosti in ugodnosti, ki jih Outdoor-Oprema.com nudi svojim uporabnikom (popusti, zgodovina naročil, seznam želja, obveščanje o novostih).

Potek nakupa

Nakupovanje poteka tako, da kupec želene izdelke dodaja v nakupovalno košarico. Izdelke ter njihovo količino v košarici je možno v kateremkoli trenutku, pred dokončno potrditvijo naročila, poljubno spreminjati.

Za oddajo naročila je potrebno vnesti naslednje podatke:

 • Podrobnosti računa
 • Podrobnosti dostave
 • Način dostave
 • Način plačila

Kot zadnje sledi potrditev in oddaja naročila. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Prejeta naročila ponudnik obdela do 12. ure vsak delovnik. Do tega trenutka lahko kupec prekliče naročilo, kar lahko stori na kontaktnem elektronskem naslovu. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni na ponudnikovi spletni strani. Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen.

Ponudnik pregleda prejeta naročila vsak delovni dan, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik po elektronski pošti obvesti kupca o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Naročilo (kupoprodajna pogodba) je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

Načini plačila

Outdoor-Oprema.com ponuja naslednje vrste plačila:

 • Po predračunu na transakcijski račun (Blago lahko plačate na podlagi predračuna, ki vam ga izda Outdoor-Oprema.com ob oddaji naročila.)
 • Po povzetju (Blago plačate ob dostavi z gotovino ali s plačilno kartico Visa, Mastercard, BA, Maestro, Karanta)
 • Z gotovino (V primeru predhodno dogovorjenega osebnega prevzema ali osebne dostave)
 • PayPal plačilni sistem (Blago plačate preko Pay Pal plačilnega sistema- Kreditne kartice in druge možnosti nakazila)

Cene v spletni trgovini Outdoor-Oprema.com vsebujejo DDV in smo zavezanec za plačilo DDV. Cena za izbrano blago velja na dan nakupa, t.j. na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine Outdoor-oprema.com. Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila pod plačilnimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

V primeru, da se cena artikla med obdelavo naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal kupcu v vsakem primeru zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Garancija

Artikel ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V takem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Outdoor-oprema.com oz. ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Outdoor-Oprema.com spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Kot ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Kodeks ravnanja po ZEPT

Spletna trgovina Outdoor-Oprema.com posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.