Pozdravljeni! Lahko se prijavite ali ustvarite nov račun.

Dostava

Ponudnik se zaveže, da bo blago dostavil oziroma storitev opravil v obljubljenem času.

Kupec bo naročeno blago dobil na naslov, ki ga bo navedel ob naročilu. Naslov se lahko razlikuje od naslova, ki bo naveden na računu (dom, služba ali tretja oseba - v primeru dostave blaga tretji osebi bo ponudnik pri njej preveril verodostojnost naročila). Oseba, ki bo blago prevzela, mora pokazati ustrezen dokument (osebno izkaznico, potni list, vozniško dovoljenje) ter izdelek plačati, v kolikor pošiljka še ni plačana. Prejemnik s podpisom potrdi prevzem blaga.

Izdelke, ki so navedeni kot "na zalogi", bomo dostavili najkasneje v 5 delovnih dneh od prejema naročila. Za ostale izdelke je rok dobave odvisen od razpoložljivosti pri distributerjih in se je pred oddajo naročila o njem potrebno pozanimati po elektronski pošti. Najkasnejši rok za dostavo artiklov naročenih na spletni strani Outdoor-Oprema.com je 30 delovnih dni.

Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta Pošta Slovenije d.d. in dostavna služba GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Naročeno blago vam bo praviloma dostavljeno v dopoldanskem času.

Če ob dostavi (preko Pošte Slovenije) na navedenem naslovu ni nikogar, kurir pusti obvestilo in pošiljko lahko prevzamete v okrajni poslovalnici Pošte Slovenije d.d. v naslednjih 14 dneh.

V primeru dostave preko GLS dostavne službe, bo prejemnik pošiljke ob pošiljanju obveščen po elektronsi pošti, o predvidenem času dostave in o dodatnih možnostih dostave (dostava na drug naslov, dostava v Parcel Shop, dostava v Paketomat ali izbira drugega dneva dostave ipd.) Lokacije Parcel Shop enot in Paketomatov najdete na spletni strani GLS

Cenik dostave preko Pošte Slovenije d.d. veljaven od dne 01.05.2016.

Teža paketa Cene z DDV
< 2 kg 3,10 EUR
< 5 kg 3,81 EUR
< 10 kg 4,64 EUR
< 15 kg 5,46 EUR
< 20 kg 6,28 EUR
< 25 kg 7,36 EUR
< 30 kg 8,39 EUR
< 40 kg 9,83 EUR
< 50 kg 11,48 EUR
< 75 kg 20,32 EUR
< 100 kg 26,57 EUR
< 125 kg 30,75 EUR
< 150 kg 36,97 EUR
< 175 kg 41,15 EUR
< 200 kg 47,40 EUR

Poleg te cene računamo tudi 2 EUR za samo obdelavo paketa.

OPOZORILO: Če je izbrano plačilo po povzetju, Pošta Slovenije zaračuna provizijo za odkupnino v znesku 1,05 € (do vrednosti 98,00 €), nad vrednostjo 98,00€ pa zaračuna 1,07% od celotne vrednosti pošiljke.

 

Cenik dostave preko dostavne službe GLS, veljaven od dne 01.05.2016.

Teža paketa Cene z DDV
< 2 kg 4,86 EUR
< 5 kg 5,15 EUR
< 10 kg 5,44 EUR
< 15 kg 6,39 EUR
< 20 kg 6,61 EUR
< 30 kg 6,95 EUR
< 40 kg 9,20 EUR
< 50 kg 9,54 EUR

Poleg te cene računamo tudi 2 EUR za samo obdelavo paketa.

OPOZORILO: Če ste izbrali plačilo po povzetju in želite znesek plačati s plačilno kartico (Visa, Mastercard, BA, Maestro, Karanta) se vam zaračunajo stroški provizije banke v višini 1,43%.

V primeru, da je pošiljka težja od 200 kg ali pa je skupna cena nad 2.000,00 EUR poštnino plača Outdoor-Oprema.com..

 

Vračilo izdelkov

V primeru da z naročenimi artikli niste zadovoljni imate pravico, da v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), v štirinajstih dneh od prevzema blaga podjetju sporočite (po mailu ali izpolnite naš spleti obrazec Vračila izdelkov, po telefonu ali preko običajne pošte, da odstopate od pogodbe. Razloga za odstop, v skladu z zakonom ni potrebno navesti. Izdelke morate vrniti najkasneje v roku štirinajstih dni po odstopu od pogodbe, izdelki pa morajo biti nerabljeni in nepoškodovani, razen v primeru da poškodb na blagu ni povzročil potrošnik. Edini strošek, ki bremeni potrošnika pri vračilu blaga je strošek neposrednega vračila. Vračilo se šteje za pravočasno, če je pošiljka oddana v predpisanem roku. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun, s poštno nakaznico ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vam vrnemo najkasneje v roku štirinast dni po prevzemu vrnjenega blaga.

Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato Vam omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost vračila blaga - odstop od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite kar čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:

  • previdno odprite embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je artikel ustrezen
  • pri rokovanju z artiklom lahko pride do poškodb in prask
  • vidne sledi montaže (uporabljena vodila, praske, strganine) so poškodbe, ki nastanejo pri sestavi artiklov

Artikli, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete, pregledate in če Vam ne ustreza, ali pa so bila Vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da ste ob prevzemu pošiljke Pošte Slovenije opazili, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili), poštni uslužbenec pa bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki.

V kolikor ste prejeli paket preko dostavne službe GLS in ste na paketu opazili zunanje poškodbe, na primer luknjo v škatli, lahko zavrnete prevzem. GLS bo paket nato vrnil v depo in pošiljatelja obvestil o pritožbi. V primeru vidne poškodbe paketa ali embalaže lahko vsebino paketa preverite ob dostavi. Dostavljavec to zapiše v poročilu, ki ga pripravi skupaj s prejemnikom. Če sprejmete paket, ki je videti nepoškodovan, vendar odkrijete, da je vsebina poškodovana, ko ga odprete, se pritožite pošiljatelju. GLS namreč ne more in ne sme preverjati vsebine poslanih paketov. Tajnost poštnih pošiljk velja tudi za dostavno službo GLS.

V vseh primerih vas prosimo, da na naši spletni strani Outdoor-oprema.com izponite tudi naš spletni obrazec Vračila izdelkov in skupaj s Pošto Slovenije oz. dostavno službo GLS bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.